Want we weten niet wat kenniswerken is
Wist je dat er sinds de jaren ’50 weinig veranderd is aan de manier waarop een werkdag is ingedeeld? Terwijl het inhoudelijke werk voor veel werknemers wel een enorme vlucht heeft genomen. Vooral kenniswerkers verwerken veel meer informatie en doen meer tegelijk. In een steeds digitalere wereld zijn we alleen niet efficiënter geworden. Terwijl dat wel de bedoeling is van werken met computers. Dat kan beter!

Tijd om slimmer te gaan werken
Een laptop is geen veredelde typemachine, maar veel mensen gebruiken ‘m wel zo. Zonde natuurlijk. We hebben de techniek om dagelijks efficiënt en productief te zijn, maar maken hier geen gebruik van. Ook zijn er vele manieren van werken, die efficiënter zijn en meer voldoening geven, maar toch blijven we hangen in de oude ‘standaard’. Tijd dus om slimmer om te gaan met de tools, tijd en mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben.

De experts
Martijn Aslander en Arjen Banach gaan met elkaar in gesprek over deze uitdaging, die vooral voor kenniswerkers actueel is. Welke veranderingen zijn er nodig om het werkgeluk te vergroten en de output van deze werknemers te verbeteren?

Martijn Aslander is trendwatcher, lifehacker, veelgevraagd spreker en auteur. Hij zit vol ideeën over onze digitale samenleving en is altijd bezig om de wereld te verbeteren. Hij richtte lifehacking.nl en digitalefitheid.nl op en is mede-oprichter van Permanent Beta.
Arjen Banach is spreker en organisatiefuturoloog. Met zijn fascinatie voor energie en organisaties is hij altijd op zoek naar manieren om organisaties te helpen naar betere werkvormen. Hij is een veelgevraagd spreker op het gebied van verandering en innovatie, leiderschap, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk.

Details
 
  • Dinsdag 8 juni 2021
  • Van 10.00 uur tot 11.00 uur
  • Online via een livestream

Programma:
09.50 uur - Online inloop
10.00 uur - Introductie – Thomas van Oortmerssen
10.05 uur - ‘Ons werk is stuk’ een gesprek tussen Martijn Aslander en Arjen Banach
10.50 uur - Q&A
11.00 uur - Einde