Mobile

Nieuw abonnement en hetzelfde nummer behouden? Zo doe je dat

Je hebt besloten dat het tijd is voor een nieuw abonnement bij een andere provider, maar wilt je eigen nummer behouden. Gelukkig is dat tegenwoordig gewoon mogelijk. Bij T-Mobile kun je nummerbehoud supersnel online regelen. Maar hoe werkt dat precies?

Wil je je nummer laten overzetten naar T-Mobile? Dat kun je eenvoudig online regelen. Wel moet je eerst een simkaart van T-Mobile hebben. Heb je die niet? Dan bestel je eerst je nieuwe abonnement bij T-Mobile, waarna je een bevestigingsmail krijgt. In die mail staat een link waarmee je nummerbehoud aan kunt vragen.

Ik heb wel een T-Mobile-simkaart

Als je de simkaart wel hebt, kun je direct van start. Het enige wat je nodig hebt is het telefoonnummer dat je wilt behouden en het bijbehorende simkaartnummer. Dat simkaartnummer vind je op de simkaart, die je dus even uit je telefoon zult moeten halen. Het telefoonnummer dat je wilt behouden, moet wel actief zijn.

Verder heb je je tijdelijke T-Mobile telefoonnummer nodig, de naam van je huidige provider en de datum waarop je je nummer wilt laten over zetten naar T-Mobile. Die datum mag niet te ver in de toekomst liggen. Overigens moet je huidige provider wel akkoord gaan met het overzetten van het nummer.

Weet je niet bij welke provider je nu zit, of twijfel je? Kijk dan even linksboven in je telefoonscherm welke naam bij de bolletjes van je bereik geschreven staat. Dat is je huidige provider.

Volg vervolgens alle stappen in het online formulier voor nummerbehoud, en je hebt het direct aangevraagd.

Dit gaat T-Mobile doen

Zodra je hebt formulier hebt ingevuld, hoef jij eigenlijk niets meer te doen. Vanaf nu gaat T-Mobile namelijk aan de slag. Zij dienen een verzoek in bij je huidige provider en spreken vervolgens een datum af waarop je nummer wordt overgezet. T-Mobile stuurt je binnen 2 werkdagen een e-mail én een sms om je aanvraag voor nummerbehoud te bevestigen.

Op de dag voordat het nummerbehoud wordt uitgevoerd, krijg je nog een sms’je, ter herinnering. Op de afgesproken datum wordt je nummer overgezet naar je nieuwe simkaart van T-Mobile. Houd hier van tevoren rekening mee, want je bent dan even een uurtje niet bereikbaar. Heel soms kan dit ietsjes langer duren.

Dit proces kun jij online volgen. Via de website van T-Mobile kun je 24 uur per dag de status van je aanvraag bekijken.

Aanvraag afgewezen

Helaas wordt 1 op de 10 aanvragen voor nummerbehoud afgewezen. Geen zorgen, want dit komt vaak door een typfoutje in het simkaartnummer. Vervelend, maar ook eenvoudig op te lossen. Via de website van T-Mobile kun je namelijk zien wat de reden van je afwijzing is, en ook direct een nieuw verzoek voor nummerbehoud indienen.

Het kan ook zo zijn dat je contracttermijn nog niet verlopen is. Providers geven je telefoonnummer namelijk meestal pas vrij als die termijn verlopen is. Mocht de afwijzing met de datum te maken hebben, dan moet je even bij je huidige provider controleren hoe het zit.

Daarnaast kan het zo zijn dat je van een zakelijk naar een particulier abonnement (of andersom) gaat. Daarbij gelden vaak andere regels dan we hierboven beschreven hebben. Veel providers maken namelijk een onderscheid tussen particuliere en zakelijke klanten. Als dit het geval is, vraag dan bij je huidige provider naar de regels.

T-mobile
FOUNDERS
Nieuw abonnement en hetzelfde nummer behouden? Zo doe je dat