Nieuwe kansen voor IT-managers
Als er één ding is dat de coronacrisis bedrijven heeft geleerd dan is het wel dat het werk anders kan worden ingericht dan we tot nu toe gewend waren. Thuiswerken bleek wat dat betreft een geslaagd experiment. Toch moeten bedrijven zich niet focussen op waar hun mensen het best kunnen werken, maar hoe.
Ze moeten het werk opnieuw uitvinden, menen de auteurs van dit E-book. En meer experimenteren met nieuwe werkvormen. Een van de manieren om het werk zoals we dat kennen naar een volgend plan te tillen is om de digitale fitheid van medewerkers te vergroten.
In dit e-book laten we zien waarom experimenten rondom werk en IT zo belangrijk zijn en wat bedrijven concreet kunnen doen om hun medewerkers digitaal fitter en vaardiger te maken.

Martijn Aslander technofilosoof
Inspirator en verbinder van mensen, informatie en ideeën. Hij startte Lifehacking.nl, een platform dat praktische (ICT-)tips geeft om effectiever te werken in minder tijd. De boeken ‘Easycratie’ en ‘Nooit af’ die hij samen met Erwin Witteveen schreef, haalden beide de shortlist van Managementboek van het Jaar. Binnenkort publiceert Aslander een boek over Digitale Fitheid. Het gelijknamige platform biedt onder andere artikelen, cursussen, podcasts en expert meetings over digitale fitheid.

Arjen Banach, spreker en organisatiefuturoloog
Hij geeft wekelijks lezingen en webinars over leidinggeven op afstand, verandering, innovatie, leiderschap en werkgeluk. Hij doet onderzoek naar succesvolle organisaties en gelooft in de kracht van energie op het werk. Hij is auteur van drie boeken: ‘Zet de patiënt op 2 (2020), Remote Leiderschap (2020) en Organisatievibe (2019). In zijn podcast ‘Toekomst van Werk’ bespreekt hij thema’s als inspirerend werkgeverschap en innovatief ondernemerschap.
